TIPS & RÅD

Inredning och Växtbelysning

Växter behöver ljus - Optimera med rätt belysning 

Ljuset är livsnerven för dina växter, lika viktigt som mat för oss människor. För att skapa en harmonisk och välmående inomhusmiljö är det avgörande att välja rätt belysning. Varje växt är unik och kräver sitt speciella ljus för att blomstra, precis som varje rum behöver sin speciella atmosfär. På Plantlight förstår vi denna dynamik och erbjuder lösningar som förgyller både växternas och ditt rum.

I de flesta kontors- och hemmiljöer råder en ljusbrist som begränsar växternas tillväxt och hälsa. Medan en ljusnivå på 500 lux kan kännas behaglig för oss, är det knappt tillräckligt för växter att bibehålla sitt utseende. Genom att öka ljusnivån till 800 lux öppnar du upp för en större variation av växter, och vid 1000 lux kan nästan alla typer av växter frodas. Våra innovativa belysningslösningar, från stilfulla växtväggar till unika växttavlor, är designade för att ge dina växter de bästa förutsättningarna.

För att säkerställa att dina växter får precis rätt mängd ljus, rekommenderar vi användning av vår precisionstillverkade luxmätare. Det är ett oumbärligt verktyg för att skapa en perfekt balanserad inomhusmiljö. Korrekt ljusnivå bidrar inte bara till växternas välbefinnande, utan också till att minska underhållskostnaderna och förbättra rummets estetik.

Upptäck hur våra lösningar kan förvandla din arbetsplats eller ditt hem till en levande oas. Kontakta oss på Plantlight.se för mer information och personliga råd.

Exempel på växtbelysning
Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.

Optimera din växtbelysning med LED – En guide


Framhäv Dina Växter med Rätt LED-belysning
Plantlight.se,  här specialiserar oss på att erbjuda de mest effektiva LED-belysningslösningarna för dina växter. För att uppnå en perfekt inomhusmiljö, är det viktigt att förstå hur du väljer och anpassar LED-belysning till dina växters specifika behov.

  • Bedöm befintligt ljus: Börja med att utvärdera hur mycket naturligt ljus ditt utrymme redan har. Fråga dig själv: Vilken mängd LED-belysning krävs för att komplettera detta och främja växternas tillväxt?
  • Anpassa efter växttyper och belysningsmål: Varje växtart har unika ljusbehov. Tänk på vilka växter du har och vad du vill uppnå med din belysning – ökad tillväxt, estetisk framhävning eller skapande av en särskild atmosfär.
  • Avstånd och Spridningsvinkel: Avståndet mellan dina växter och LED-ljuskällan är avgörande. Använd ljuskällor med rätt spridningsvinkel för att maximera effektiviteten, speciellt om växterna är placerade på avstånd från ljuset.
  • Fördelar med LED: LED-belysning är det självklara valet på grund av dess energieffektivitet, långa livslängd och flexibilitet i design. Välj bland ett brett spektrum av LED-alternativ för att uppfylla dina specifika krav gällande ljusstyrka och färgtemperatur.
  • Intelligent Belysningsstyrning: Moderna LED-system erbjuder avancerade styrningsmöjligheter. Överväg smarta lösningar som timers, dimmers eller app-baserade kontroller för att skräddarsy belysningsupplevelsen efter dina behov.
          

Hur vi kan hjälpa dig?

Vi på Plantlight hjälper gärna till med projektering av belysningslösningar för t.ex. växtväggar eller andra större eller bara lite ovanliga projekt.

Vi har ett bibliotek med dokument som hjälper växtinredaren att välja rätt armaturer och ljuskällor, instruera installatören så att armaturerna får rätt placering samt drifta och bibehålla rätt ljusbild. Vi har även en kortare utbildning för de företag som önskar utbilda sina växtinredare, säljare och växttekniker. Vi arbetar just nu på en lösning där detta ska finnas tillgängligt via denna hemsida. Om ni redan nu vill ta del av vårt bibliotek och utbildningsmaterial så är det bara att höra av sig – kontaktuppgifter hittar du genom att klicka här.